26 Kongres Międzynarodowego Związku Oceny Nasion — ISTA Angers/Francja, 2001 - Kolasińska, Krystyna; Małuszyńska, Elżbieta (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2002)
W artykule zostały omówione zagadnienia dotyczące obrad 26 Kongresu ISTA, który odbył się we Francji w czerwcu 2001 roku. Przedstawiono tematykę przedkongresowych kursów specjalisty¬cznych, obrad komitetów technicznych, naukowego sympozjum nasiennego i obrad plenarnych. Ponadto omówiono rolę i zadania państwowej Stacji Oceny Nasion w Beaucouzé/Angers (we Francji). Przedstawiono zagadnienia dyskutowane na obradach oraz przebieg głosowania nad zmianami do nowego wydania przepisów ISTA.