Wpływ mikrostarterów B i K na wielkość i jakość bulw ziemniaka - Osowski, Jerzy; Urbanowicz, Janusz (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2021)
W latach 2016-2018 w Oddziale IHAR-PIB w Boninie oceniano wpływ zastosowania nawozów mikroelementowych Micro 1 B i Mikro 1 K jako nawożenie uzupełniające nawożenie podstawowe pod ziemniaki. Najwyższy plon bulw uzyskano dla kombinacji, w której do nawożenia podstawowego zastosowano dodatkowo nawóz Micro 1 K. Na poletkach, na których aplikowano ten zestaw nawozów stwierdzono najwyższy wzrost plonu ogólnego oraz plonu bulw dużych (powyżej 55 mm) przydatnych do przetwórstwa.