Gromadzenie zasobów genowych roślin rzadkich i zagrożonych oraz CITES w Ogrodzie Botanicznym UAM w Poznaniu - Jaskulska, Joanna; Kazimierczak-Grygiel, Ewa; Kolasińska, Alicja (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2018)
-