Rodzaj Lathyrus — ocena i charakterystyka na podstawie wybranych gatunków i obiektów kolekcyjnych - Rybiński, Wojciech; Starzycki, Michał; Starzycka-Korbas, Elżbieta; Bocianowski, Jan (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2018)
-