Ewolucja priorytetów gromadzenia i zachowania zasobów genowych traw przez Ogród Botaniczny KCRZG w Bydgoszczy w latach 1971–2017 - Majtkowski, Włodzimierz (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2018)
-