Gatunki uprawne roślin pochodzące z centrów różnorodności zachowywane w bankach genów — analiza na podstawie danych paszportowych zgromadzonych w European Seed Catalogue EURISCO - Zaczyński, Marcin; Małecka, Magdalena; Gryziak, Grzegorz (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2018)
-