Wybrane metody hodowlane wykorzystywane przez DANKO Hodowla Roślin Sp. z o.o. oraz oczekiwania spółki wobec polskich naukowców - Haremza, Jarosław (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2019)
W pracy syntetycznie przedstawiono działalność hodowlaną spółki DANKO Hodowla Roślin Sp. z o. o. Wskazano zakres prowadzonych prac jak i możliwości nawiązania współpracy z nauką. przedstawiono metody i techniki stosowane przez spółkę w pracach hodowlanych.