Wieloletnie trawy z rodzaju Miscanthus Anderss. — przykłady prac własnych - Cichorz, Sandra; Gośka, Maria (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2019)
Podsumowano najważniejsze osiągnięcia dotyczące cytogenetycznej i molekularnej charakterystyki wybranej puli genotypów miskanta chińskiego, cukrowego oraz olbrzymiego uzyskanych w Pracowni Cytogenetyki i Metodyki Hodowli, Zakładu Genetyki i Hodowli Roślin Korzeniowych, Oddziału IHAR — PIB w Bydgoszczy.