Zabiegi ograniczające rozprzestrzenianie bakteriozy pierścieniowej ziemniaka - Lewosz, Jerzy; Hołubowska, Maria (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2004)
Dokonano przeglądu aktualnej wiedzy na temat sposobów rozprzestrzeniania się bakteriozy pierścieniowej ziemniaka i możliwych zabiegów służących zmniejszeniu ryzyka przenoszenia sprawcy choroby.