Pilna potrzeba ochrony zasobów genowych topoli czarnej (Populus nigra L.) w Polsce - Lewandowski, Andrzej; Wójkiewicz, Błażej; Litkowiec, Monika (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2018)
-