Chronione i zagrożone gatunki w kolekcji roślin łąkowo-pastwiskowych w Ogrodzie Botanicznym KCRZG IHAR — PIB w Bydgoszczy - Tomaszewski, Bartosz (Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, 2018)
-