Opracowanie i wykorzystanie wysokowydajnych technik selekcji genomowej w doskonaleniu warzyw



Słowa kluczowe

genotypowanie; korzeń spichrzowy; mapowanie asocjacyjne; marchew; stres abiotyczny; struktura zmienności genetycznej

Pobierz

Opublikowane : 2019-11-30


Grzebelus, D., Macko-Podgórni, A., Stelmach, K., Kwolek, K., Kadłuczka, D., Gajewski, Z. i Barański, R. (2019) „Opracowanie i wykorzystanie wysokowydajnych technik selekcji genomowej w doskonaleniu warzyw”, Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, (286), s. 313-317. doi: 10.37317/biul-2019-0070.

Prof. dr hab. Dariusz Grzebelus   d.grzebelus@urk.edu.pl
Instytut Biologii Roślin i Biotechnologii, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie  Polska
Alicja Macko-Podgórni 
Instytut Biologii Roślin i Biotechnologii, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie  Polska
Katarzyna Stelmach 
Instytut Biologii Roślin i Biotechnologii, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie  Polska
Kornelia Kwolek 
Instytut Biologii Roślin i Biotechnologii, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie  Polska
Dariusz Kadłuczka 
Instytut Biologii Roślin i Biotechnologii, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie  Polska
Zbigniew Gajewski 
Instytut Biologii Roślin i Biotechnologii, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie  Polska
Rafał Barański 
Instytut Biologii Roślin i Biotechnologii, Wydział Biotechnologii i Ogrodnictwa, Uniwersytet Rolniczy w Krakowie  Polska





Inne teksty tego samego autora