Badania nad możliwością zwiększenia zawartości składników bioaktywnych w owocach truskawki na drodze hybrydyzacji wewnątrz- i międzygatunkowej w obrębie rodzaju Fragaria



Słowa kluczowe

antocyjany; jakość owoców; kwas L-askorbinowy; polifenole; truskawka

Pobierz

Opublikowane : 2019-11-30


Masny, A., Mieszczakowska-Frąc, M., Kuras, A., Żurawicz, E. i Korbin, M. (2019) „Badania nad możliwością zwiększenia zawartości składników bioaktywnych w owocach truskawki na drodze hybrydyzacji wewnątrz- i międzygatunkowej w obrębie rodzaju Fragaria”, Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, (286), s. 393-396. doi: 10.37317/biul-2019-0087.

dr inż. Agnieszka   agnieszka.masny@inhort.pl
Instytut Ogrodnictwa, ul. Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice  Polska
Monika Mieszczakowska-Frąc 
Instytut Ogrodnictwa, ul. Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice  Polska
Anita Kuras 
Instytut Ogrodnictwa, ul. Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice  Polska
Edward Żurawicz 
Instytut Ogrodnictwa, ul. Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice  Polska
Małgorzata Korbin 
Instytut Ogrodnictwa, ul. Konstytucji 3 Maja 1/3, 96-100 Skierniewice  Polska





Inne teksty tego samego autora