Badanie składników determinujących wartość odżywczą i funkcjonalną owsa oraz ich relacji w ziarnie obłuszczonym i oplewionym



Słowa kluczowe

metody selekcji; owies; wartości prozdrowotne; wartość żywieniowa; zmienność genotypowa

Pobierz

Opublikowane : 2019-11-30


Boros, D. i Gołębiewski, D. (2019) „Badanie składników determinujących wartość odżywczą i funkcjonalną owsa oraz ich relacji w ziarnie obłuszczonym i oplewionym”, Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, (286), s. 177-179. doi: 10.37317/biul-2019-0039.

Prof. dr hab. Danuta Boros   d.boros@ihar.edu.pl
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin — Państwowy Instytut Badawczy, Radzików, Samodzielna Pracownia Oceny Jakości Produktów Roślinnych  Polska
Damian Gołębiewski 
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin — Państwowy Instytut Badawczy, Radzików, Samodzielna Pracownia Oceny Jakości Produktów Roślinnych  Polska





Inne teksty tego samego autora