Badanie czynników determinujących niską strawność białka śruty uzyskanej z nasion rzepaku ozimego



Słowa kluczowe

białko; błonnik pokarmowy; składniki antyodżywcze; strawność; śruta z nasion rzepaku

Pobierz

Opublikowane : 2019-11-30


Boros, D. i Gołębiewska, K. (2019) „Badanie czynników determinujących niską strawność białka śruty uzyskanej z nasion rzepaku ozimego ”, Biuletyn Instytutu Hodowli i Aklimatyzacji Roślin, (286), s. 193-194. doi: 10.37317/biul-2019-0043.

Prof. dr hab. Danuta Boros  d.boros@ihar.edu.pl
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin — Państwowy Instytut Badawczy, Radzików, Samodzielna Pracownia Oceny Jakości Produktów Roślinnych  Polska
Kinga Gołębiewska 
Instytut Hodowli i Aklimatyzacji Roślin — Państwowy Instytut Badawczy, Radzików, Samodzielna Pracownia Oceny Jakości Produktów Roślinnych  Polska





Inne teksty tego samego autora